efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Finns det något godare än den första rabarberpajen på våren. Helst ska den vara så där knäckig och god med en touch av havssalt ovanpå.

Ingredienser:

  • 600 g rabarber, i bitar

  • 150 g smör

  • 0,5 dl grädde

  • 0,5 dl ljus sirap

  • 2,5 dl havregryn

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1,5 dl råsocker

  • Havssalt

Gör så här:

  1. Smält smör, tillsätt grädde och sirap.

  2. Rör ihop de torra ingredienserna, rör ner i smöret.

  3. Sätt ugnen på 150 grader vanlig värme.

  4. Skölj och skiva rabarber. Lägg i en pajform 25-28 cm.

  5. Fördela smeten ovanpå.

  6. Strössla lite havssalt ovanpå

  7. Grädda gyllene mitt i ugnen. Det tar 50-60 minuter. 

  8. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Coffee barbeque sås

Coffee barbeque sås