efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Soffritto

Soffritto

Idag gjorde jag soffritto som är en italiensk grönsaksblandning som används som bas och smaksättare i allt från pastarätter, soppor och grytor. Grunden är 3 ingredienser, morot, lök och selleri. Oftast används stjälkselleri men jag hade en stor bit rotselleri som jag använde istället. Gör gärna en stor sats som du kan frysa in i portioner sedan.

Ingredienser:

  • 4 morötter

  • 4 stjälkar selleri

  • 2 gula lökar

  • Olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Skala morötter och lök. Hacka alla grönsaker fint – soffritto blir bäst när bitarna är små.

  2. Hetta upp rikligt med olivolja i en djup panna.

  3. Fräs morot, selleri och lök på medelvärme i 10–15 minuter. Rör om ofta.

  4. Använd soffritto som bas till bolognese, soppa, tomatsås eller grönsaksgryta.

  5. Frys gärna in i portionspåsar som bara är att ta fram när du behöver.

Aubergineröra

Aubergineröra