Aubergineröra
I år odlade jag aubergine för första gången i 2 stora krukor utomhus. Nu börjar dom att mogna och idag gjorde jag den här fantastiskt goda aubergineröran. Jag serverade dom till friterade makrillsjärpar men den är god till det mesta. Supergott på rostat bröd! Om det blir mycket röra över kan du frysa den.
Ingredienser:
500 g aubergine
1 grillad paprika (finns färdig på burk om du inte vill göra själv)
2 vitlöksklyftor
2 msk persilja
1 1/2 msk extra virgin olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt och peppar
Gör så här:
Dela auberginerna på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Gröp ut köttet med en sked. Skala och grovhacka vitlöken.
Mixa aubergine med paprika, vitlök, persilja, olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar med stavmixer eller i matberedare.
Lägg upp i en skål.